Alle berichten

Verbinding vormt sleutelbegrip voor SFS Group

24 mei 2023

Steeds meer bedrijven, instellingen en organisaties, maar ook zzp-ers sluiten zich aan bij het SPARK netwerk. Onlangs meldde SFS Group zich als nieuwe partner.

Verbinding vormt sleutelbegrip voor SFS Group

Een wereldwijde ontwikkelaar, producent en leverancier van mechanische bevestigingssystemen die doorgaans betrekking hebben op de gehele bouwschil. Met onder meer aandacht voor maatwerkoplossingen als het gaat om geventileerde gevels, ramen en deuren, dakbedekkingen, gevelbekledingen en houtskeletbouw. Dat is in een notendop waarmee SFS Group zich bezighoudt. Ook het leveren van valbeveiligingssystemen maakt deel uit van de core business.

Toekomstbestendig bouwen

Geert van der Velden, innovatiemanager IOT-oplossingen bij SFS Group The Netherlands, vertelt waarom het in Helmond gevestigde bedrijf is aangehaakt bij SPARK Campus: „Als je het hebt over toekomstbestendig bouwen, kom je automatisch uit op termen als biobased, smart en circulair. Een fundamentele transitie is noodzakelijk om de klimaatopwarming zoveel mogelijk te beperken, zonder dat dit al te grote gevolgen heeft voor de beoogde bouwopgave die op de Nederlandse bouwsector van toepassing is. Om goed op deze ontwikkeling te kunnen inspelen, is voor onze onderneming het aanleren van uiteenlopende nieuwe skills van wezenlijk belang. We weten inmiddels dat we daarvoor bij SPARK aan het juiste adres zijn.”

“We zijn nu verbonden aan een rijk netwerk van makers. Dat schept en passant kansen voor het delen van kennis en het opdoen van nieuwe inspiratie en ervaringen. Het verbindende netwerk opent eveneens deuren voor projecten die je zelfstandig niet kunt realiseren.”

Geert van der Velden, innovatiemanager IOT-oplossingen bij SFS Group The Netherlands

Geavanceerde machines

De mogelijkheid om te experimenteren met de high tech faciliteiten van het SPARK Lab is een andere drijfveer voor SFS Group geweest om lid te worden van de community. Van der Velden weer: „In innovatieve prototypes zijn we altijd bijzonder geïnteresseerd. Maar voor het ontwikkelen daarvan zijn geavanceerde machines nodig. Die zijn er bij SPARK in overvloed. Een moeilijk te overtreffen ‘speeltuin’ voor de liefhebber c.q. techneut. Zo heeft de aanwezige Metaquip Laser, die met hoge precisie kan lasersnijden en lasergraveren, onze aandacht getrokken. Hetzelfde geldt voor de Blackbelt-printer. Dat-ie grenzeloos lange prints oftewel profielen kan maken, vinden we interessant.”

Workshops

Enkele vertegenwoordigers van het bedrijf zijn al een keer langs geweest om deel te nemen aan een workshop waarin de Arduino-basiskennis centraal staat. „Dat is ons met name vanwege de heldere uitleg uitstekend bevallen. De komende tijd zullen we vaker in het SPARK Lab te vinden zijn om onze kennis en vaardigheden te verbreden. Aan de andere kant zijn wij niet te beroerd om ons eigen expertise te delen met andere participanten binnen het SPARK netwerk en met hen te sparren over allerlei relevante aspecten. Want wat is er mooier dan samen de toekomst van de bouw vorm te geven”, aldus Van der Velden.