Werken aan sociale ideeën in de makers zone

 

Even voorstellen! Dit is Elyze, student Business Innovation bij Avans Hogeschool. Ze heeft zich aangemeld om deel te nemen aan een project dat begeleid wordt door Global Goals Hub Community in Den Bosch. Samen met zo’n 40 studenten van Avans zitten ze iedere maand in de Makers Zone van SPARK om aan diverse sociale projecten te werken. SPARK biedt deze gretige studenten graag onderdak!

Tot begin juni zal zij zich samen met haar studiegroep bezighouden met een plan hoe om te gaan met leegstaande panden. Welke sociale bestemming zou je hiervoor kunnen bedenken en hoe faciliteer je dit? Een community opzetten of misschien wel een ander sociaal-innovatief idee? Ze gaan alle opties uitzoeken.

Maar wat hopen ze dan te bereiken met dit project? Een blijvende community die gedragen wordt door inwoners van Den Bosch en die gezamenlijk gaan bepalen wat er met leegstaande panden gebeurd. We zullen Elyze en haar groep blijven volgen de komende weken.

De Global Goals Hub Den Bosch biedt een online & offline plek voor jongeren en andere inwoners (migranten, expats, scholen, ondernemers, NGO’s, bedrijven, overheidsorganisaties, etc.) om hun ideeën voor verandering uit te werken tot projecten en start-ups die bijdragen aan de Sustainable Development Goals (SDG’s).

In de Global Goals Hub vindt je kennis en expertise, nieuwe partnerschappen en kan je deelnemen aan trainingen en workshops of zelf open meetings en workshops organiseren.

SPARK is de vaste standplaats voor Global Goals Hub meetings en vinden maandelijks plaats. Ook interesse om SPARK als thuisbasis te gebruiken voor terugkerende evenementen of bijeenkomsten? Laat het ons weten via noortje@sparkcampus.nl.