Unieke SPARK Makers Zone opent op 7 september

 

Op zaterdag 7 september opent de SPARK Makers Zone haar deuren aan de Paardskerkhofweg 15 in hartje Den Bosch, Spoorzone. De gezamelijke open dag met BAC en IOT Stadslab, genaamd Open Doors, die ook op die dag wordt gehouden, is de perfecte aanleiding om de nieuwe creatieve werkplaats te openen voor publiek. Bezoekers zijn welkom vanaf 13 uur.

De SPARK Makers Zone is op meerdere vlakken uniek in Nederland. Ten eerste vanwege de omvang en ongekende mix van machines en apparatuur. Makers treffen hier een metaalprinter, grote snijplotter, 3d printers, robotarmen, metaalwerkplaats, houtwerkplaats, IoT werkplaats en vele andere technologie. Apparatuur die het mogelijk maakt ideeën daadwerkelijk te realiseren in tastbare prototypes en producten. Van wikihouse, gevelelementen, spare parts voor industriële doeleinden, kunstobjecten tot biobased producten. Alles kun je hier maken.

Uniek is ook dat de werkplaats open is voor iedereen: student, professional, kunstenaar, maker, iedereen die een abonnement afsluit of partner wordt, is welkom. Al ruim 27 bedrijven en onderwijsinstellingen tekenden hiervoor en brengen zo innovatievraagstukken onder bij de Makers Zone.

Ook werkt SPARK samen met diverse organisaties zoals Weener XL, Ambachtshuis Brabant en social startup InnAut. Deze samenwerking geeft mensen met afstand tot de arbeidsmarkt weer zicht op talent en werk. Belangrijk nu dat vooral technische bedrijven te maken hebben met een enorme krapte op de arbeidsmarkt.

De omvang, laagdrempeligheid en samenwerkingsverbanden maakt van SPARK Makers Zone een plek die nog niet in Nederland bestaat. De Makers Zone verkleint de afstand tussen idee en werkelijkheid, stimuleert ongemerkt leren, helpt je talent te ontwikkelen en creëert zo perspectief voor velen. Dat doen we omdat het broodnodig is om complexe uitdagingen te tackelen, vernieuwing echt van de grond te krijgen, tastbaar te maken, ongezien talent de kans te geven en het ‘maken’ een flinke plek in onderwijs, innovatie én ons hart te geven.

De SPARK Makers Zone is open vanaf zaterdag 7 september 13 uur tot 17 uur. We zijn elke weekdag daarna geopend van 9-17 uur, aan de Paardskerkhofweg 15 in ‘s-Hertogenbosch.

  Terug naar het overzicht