SPARK Makers Zone organiseert praktijkgerichte Masterclass Additive Manufacturing

 

De 3D print-techniek is meer volwassen geworden en goed geschikt voor een productieproces met functionele toepassingen. Dat wordt nu ook door steeds meer gebruikers ingezien. 3D printen is geen doel meer op zich, maar een middel om het proces goed in te richten. Additive Manufacturing beschrijft het 3D printproces in een groter geheel. Daarbinnen is een cruciale rol weggelegd voor 3D printen als onderdeel.Binnen Additive Manufacturing kennen we verschillende printtechnieken. Deze technieken worden gebruikt voor toepassingen binnen onder meer de industrie, retail, automotive, aerospace én steeds meer binnen de medische wereld. Op 11 februari start SPARK in samenwerking met Additive Center een masterclass over deze techniek.

Deze masterclass is uniek door de koppeling naar de praktijk. Het is direct toepasbaar! Zo brengt de deelnemer tijdens de masterclass zelf een concreet voorbeeld in wat gedurende de masterclass ontwikkeld wordt tot een geprint onderdeel. Hierbij kijken we samen met de cursist naar de maakbaarheid, het design, de functionele specificaties en zorgen we voor begeleiding van ontwerpproces naar implementatie.

Daarnaast belichten we een aantal praktische ontwerpregels, tools om te ontwerpen en andere tips & tricks. Na deze masterclass heeft de cursist ervaring met diverse 3D print mogelijkheden, het ontwerpen van additieve productieprocessen en hands-on ervaring met het printen van onderdelen.

Ook interesse om deel te nemen? De masterclass staat gepland op 11, 18 februari en 3 maart en bestaat uit de volgende fases:
DAG 1: Inspiratie in de breedte
DAG 2: Begeleide conceptontwikkeling
DAG 3: Optimalisatie CAD-model en prototyping

De investering bedraagt € 1.500,- en hiervoor ontvang je:

  • 3 dagdelen interactieve training in de SPARK Makers Zone
  • 3D print van het onderdeel dat je ontwerpt gedurende de masterclass
  • 1 uur support & advies van het SPARK Labbeheer voor toekomstige projecten
  • Onbeperkt koffie/thee gedurende de trainingen.

Schrijf je in of ontvang meer informatie via evalie@sparkcampus.nl.