SPARK Makers Zone opent haar deuren

SPARK Makers Zone opent haar deuren

De SPARK Makers Zone zal, na een verbouwing en tijdelijke sluiting van ruim 6 maanden, op 7 september haar deuren openen in het Grenco gebouw aan de Parallelweg in ’s-Hertogenbosch. De Makers Zone is een grote creatieve werkplaats voor professionals, innovators en technische specialisten, creatieven, maar ook gewoon voor iedereen. Technologieën, zoals 3d printen, robotica, IoT, laser- en watersnijden, zijn in de Makers Zone beschikbaar voor iedereen. Om van te leren en mee te maken.

SPARK Campus breidt zo haar innovatie- en kennisaanbod verder uit en geeft abonnementhouders, onderwijs- en businesspartners de gelegenheid, ideeën om te zetten in tastbare producten. Bezoekers inspireren en helpen elkaar in het delen van kennis, toepassingsmogelijkheden en ervaringen. Mensen met afstand tot de arbeidsmarkt zien hier de kans talent aan een arbeidsperspectief te koppelen. Start-ups en bedrijven verruimen hier hun netwerk en realisatiekracht.

Juist door te maken ontstaat een geweldige leercurve en krijgt innovatie een tastbaar resultaat in de vorm van een prototype of product. Al 30 partners, waaronder, Heineken, Brabant Wonen, Hoedemakers, Kuijpers, Brabant Water, Koning Willem I College, HAS, JADS, Avans en WeenerXL tekenden voor deelname in de Makers Zone. Eerder al verwierf SPARK het ‘smart industry feldlab’ predicaat waardoor samenwerking met de landelijke smart industry gegarandeerd is. Leveranciers als Cadmes, Arduino en Zund leveren een bijdrage in zowel apparatuur als kennisontwikkeling. Deze combinatie en brede samenwerking –van professional tot particulier- is op deze schaal nog niet in Nederland te vinden.

Op zaterdag 7 september opent de werkplaats om 14.00 uur aan de Parallelweg 30, ingang ter hoogte van de Paardskerkhofweg in ’s-Hertogenbosch. Wil je aan de slag als maker? Vanaf 20 augustus zijn de abonnementen online al te koop, onderwijs- en businesspartners kunnen belangstelling melden via info@sparkcampus.nl.

 

  Terug naar het overzicht