SPARK en Van Maerlant College gaan unieke samenwerking aan

 

In april start SPARK samen met Van Maerlant College een zeven weken durend project waarbij zo’n dertig leerlingen van het Van Maerlant College aan de slag gaan met productontwerp- en ontwikkeling en een eigen design lamp maken.  Dit unieke project is mede tot stand gekomen door de subsidie uit het innovatiefonds ontvangen van de Gemeente ’s-Hertogenbosch ter stimulering van vakgericht maakonderwijs.

De leerlingen zullen les krijgen in twee blokken per week. Iedere maandag zal de weekaftrap plaatsvinden op school bij het Van Maerlant college waarna er op dinsdag daadwerkelijk ontworpen en gewerkt wordt aan de lamp in de 1000m2 Makers Zone bij SPARK. Het project bestaat uiteindelijk uit vier fases en eindigt media juni met een werksessie bij SPARK waarbij Wethouder van Onderwijs Kayha Ufuk aanwezig zal zijn om de resultaten te bewonderen.

Gedurende het gehele project worden de leerlingen geïntroduceerd in de wereld van het nieuwe ‘maken’. Aan bod komen robotica, sensoren, laseren en 3d printen.Jorg Duitsman, verbonden aan dit project door SPARK, noemt het een mooie en innovatieve manier van les geven. “Op een verfrissende manier maken de leerlingen kennis met het maakonderwijs en dat is wat telt”, aldus Jorg.

Wil je meer informatie over het SPARK-Van Maerlant College project, neem dan contact op via info@sparkcampus.nl.

  Terug naar het overzicht