SPARK en Fashion Made in Holland gaan samenwerken

De in 2018 opgerichte stichting Fashion Made in Holland, die zich inzet voor slow fashion gemaakt in Nederland, gaat per 1 januari 2020 een samenwerkingsverband aan met de SPARK Makers zone.

Innovatieve ideeën in de mode industrie zijn hard nodig. Zolang consumenten goedkope fast fashion blijven omarmen, zullen de misstanden in de productielanden in stand blijven. Niet alleen mensonterend voor de arbeiders die in de industrie werken, maar ook voor het milieu. Door de nadruk te leggen op slow fashion uit eigen land, zullen overproductie, vervuiling en mensonterende banen tot het verleden gaan behoren.

Zowel Nederlandse ontwerpers als naaiateliers krijgen door de samenwerking van stichting FMiH met SPARK Makers zone de gelegenheid om vernieuwende ideeën voor kledingproductie meteen te testen en te onderzoeken. Zowel creatieve als technische kennis worden op deze manier samengebracht. Niet om massaproductie te stimuleren, maar om de kwaliteit en efficiëntie van het kleding maken te verhogen.

Stichting Fashion Made in Holland is opgericht om het ambacht van kleding maken in Nederland te behouden en stimuleren. Daarmee worden banen in het modevak gecreëerd; zowel voor Nederlandse ontwerpers als naai- en productie-ateliers. FMiH staat voor mode en kleding uit Nederland, gemaakt met respect voor mens en milieu. Kleinschalige productie gaat immers verspilling en milieuverontreiniging tegen.

SPARK Makers zone is opgericht om een omgeving te bieden aan innovatieve en educatieve ideeën en deze meteen uit te proberen op geavanceerde machines. Nieuwe technologie biedt de mogelijkheid om zelf snel en met goede kwaliteit ideeën te realiseren.

De innovatieve samenwerking zal op 15 januari worden ingeluid met een bijeenkomst voor belangstellenden uit de mode- en kledingwereld. De bijeenkomst bij SPARK Makerszone aan de Paardskerkhofweg begint om 13.30 uur.

  Terug naar het overzicht