Hart voor de zorg: SPARK-community druk in de weer met beschermende maskers

De wereld is veranderd! De deuren van veel maakplaatsen zijn noodgedwongen gesloten, maar onze SPARK community zit niet stil en slaat de handen ineen om de zorg te helpen. Achter de schermen is SPARK drukker dan ooit bezig met de eigen productie van 3D-geprinte beschermende maskers. De aanleiding voor het opzetten van deze productielijn is het acute tekort aan beschermende mondkapjes en maskers. Een mooi initiatief met een goed doel voor onze zorgprofessionals in de regio.

Het open-source ontwerp van deze maskers is voor iedereen toegankelijk via internet en is daardoor erg populair onder de wereldwijde 3D-printcommunities. SPARK heeft gekozen voor het “Prusa Protective Face Shield RC3” model. Het bestaat uit twee 3D geprinte onderdelen, een gelaserde sheet en een elastiek. Hiermee produceert SPARK een masker wat duurzaam gebruikt kan worden. De eerste honderd zijn inmiddels klaar en daarvan zijn er 70 stuks geleverd aan huisartsenpraktijken, dialyse-centra en kleine zorginstellingen.

Initiatiefneemster Evalie Hovers licht toe, “Het is mooi om te zien hoe sterk de SPARK-community is. Wat ik zelf dan ook heel tof vind; vorige week woensdag gestart met onderzoek naar wat we zouden kunnen produceren bij SPARK, vraag onderzocht en materiaal besteld. Op dinsdag 31 maart hebben we de eerste 30 stuks al geleverd! Dat is binnen één week van idee, aansluiting zorg, productie en levering!!”.

Wil je meer weten over de productie van deze maskers? Mail naar evalie@sparkcampus.nl.