DE MANIER OM DE ADOPTIE VAN NIEUWE TECHNOLOGIE EN ONTWIKKELINGEN TE VERSNELLEN
Programma dinsdag 28 juni
15.00 uur Inloop en koffie/thee
15.30 uur Inleiding door Cassandra Vugts (SPARK Campus)
15.45 uur Pedro Diez Cocero (Dassault Systemes) deelt zijn kennis met de (Engelstalige)presentatie ‘Multi-scale Common Data Environments’ waar Smart Cities en Virtual Singapore deel van uitmaken.
16.15 uur Jalila Essaïdi (BioArt Laboratories) die samenwerkt met ontwerpers, technici, studenten, kunstenaars, bedrijven, academici en anderen die geïnteresseerd zijn in de kruising tussen wetenschap, natuur, technologie en creativiteit.
17.05 uur Officiële lancering met de partners door Aukje Kuypers (bestuurslid SPARK en directeur Kuijpers) en (op afstand) met Martijn van Gruijthuijsen(Gedeputeerde Economie, Financiën, Kennis en Talentontwikkeling bij Provincie Noord-Brabant).
Aansluitend is er een feestelijke start van de ‘fieldlab-borrel’ bij SPARK die wordt voorgezet bij de naastgelegen ‘Data Week NL-borrel’.
Meer informatie over de sprekers
Jalila Essaïdi van BioArt Laboratories
Jalila Essaïdi is gespecialiseerd op het gebied van biobased materialen en biologische kunsten (biokunst). Essaïdi is de CEO van Inspidere B.V., een biotechbedrijf gevestigd in Brainport regio Eindhoven. Ze heeft verschillende patenten op haar naam voor verschillende uitvindingen, wat haar expertise in meerdere industrieën laat zien.
Essaïdi is vooral bekend van haar werk ‘2.6g 329m/s’, ook wel bekend als ‘Bulletproof Skin’, een project dat een bio-engineered kogelvrije menselijke huid realiseerde. Dit project combineerde in vitro menselijke huid met spinrag van genetisch gemodificeerde organismen om een materiaal te creëren dat een langzame kogel tegenhoudt. De impact van dit internationale samenwerkingsproject, dat Essaidi initieerde tussen meerdere universiteiten, resulteerde in intellectueel eigendom, dat de basis vormt voor nieuwe innovatieve cosmetische, medische, textiele of industriële toepassingen.
Een ander bekend project van Essaïdi is Mestic®, een methode om koeienmest om te zetten in cellulosederivaten. Het project maakt van een enorm sociaal en milieuprobleem (mestoverschot) een kans om een lokale, op mest gebaseerde economie te creëren, door overtollige mest om te zetten in mode en plastic.
Pedro Diez Cocero van Dassault Systemes
In zijn huidige rol beheert Diez de Dassault Systemes-portfolio die zich richt op digitale tweelingen voor gebouwen en civiele infrastructuuractiva gedurende hun gehele levenscyclus. Het toepassingsgebied omvat BIM, 3D, PLM, vereisten en projectbeheer, ingebed in een enkele gemeenschappelijke gegevensomgeving voor het beheren van ontwerpsamenwerking en beoordeling door meerdere belanghebbenden.
Wat is het verschil tussen een digitale tweeling en een virtuele tweelingervaring?
In tegenstelling tot een digital twin-prototype dat zich richt op één specifiek object, kun je met virtual twin-ervaringen de hele omgeving van geavanceerde ervaringen visualiseren, modelleren en simuleren. Ze faciliteren duurzame bedrijfsinnovatie gedurende de volledige productlevenscyclus. Een virtuele tweelingervaring begint met het ontwerpen van een 3D-model dat de vorm, afmetingen en eigenschappen van een fysiek product of systeem weergeeft. Er worden simulaties uitgevoerd op dat virtuele model om te onderzoeken hoe het product zich zal gedragen wanneer het wordt geassembleerd, bediend of onderworpen aan een reeks gebeurtenissen.