Alle projecten

Hybride Leeromgeving IKDB

De Hybride Leeromgeving in het Innovatie Kwartier Den Bosch is een dynamische omgeving waar bedrijven, onderwijsinstellingen en professionals met én van elkaar leren, innoveren en waarde creëren. Daar waar de focus ligt op digital skills, data en ICT voor bedrijven die investeren in een leven lang leren.

Hybride Leeromgeving IKDB

Nu werken aan de arbeidsmarkt van de toekomst

Hybride leren en innoveren zijn waardevolle toevoegingen voor het bedrijfsleven, want ze bieden economische kansen. De skills gap kan kleiner worden door middel van ‘een leven lang leren’ waarbij reskilling en upskilling vaste onderdelen van een loopbaan worden. De focus van de Bossche Hybride Leeromgeving ligt op digital skills, data en ICT en is met name voor bedrijven die investeren in Human Capital.

De vraag die wij ons stellen is hoe we jongeren en scholen op een goede manier in de digitale transitie mee kunnen nemen.

Cassandra Vugts, Managing director SPARK Campus

Een leven lang leren

Hybride leren is een belangrijk onderdeel binnen het concept ‘een leven lang leren’, evenals het om- en bijscholen van talent voor het verdienvermogen van de toekomst. In de hybride leeromgeving wordt verbinding binnen de digitale economie verder aangejaagd door middel van challenges en hackatons op concrete maatschappelijke opgaven. Studenten van verschillende niveaus worden opgeleid voor banen van de toekomst. Met behulp van data en digitalisering worden oplossingen bedacht voor maatschappelijke opgave zoals de energietransitie.

We hebben 30 hybride leerinitiatieven en voor de toekomstige campus is er een model met zeven door ons gedefinieerde shared services ontwikkeld die we stap voor stap implementeren

Theo Thewessen, Projectleider Werken/Leren van het Innovatie Kwartier Den Bosch

Verbinding door samenwerking

Deze samenwerking verenigt vooruitstrevende en plaats bepalende bedrijven, onderwijsinstellingen en instituties die zich verbinden met start-ups, scale-ups en studenten. Het is een plek waar werknemers, onderzoekers en studenten samenwerken aan praktijkvraagstukken die beïnvloed worden door digitale en technologische uitdagingen van morgen.

Denk hierbij aan opgaven op het gebied van duurzaamheid, de energietransitie en de openbare ruimte. Fysiek wordt er gewerkt in het IoT Stadslab, SPARK Lab, Digitale Werkplaats NOB en met de communities zoals Data Delta en SPARK Campus.

Shared facilities

In de genoemde innovatie faciliteiten en communities wordt er samengewerkt, geleerd en geïnnoveerd. Medewerkers vergroten hun kennis, vaardigheden en ervaring met nieuwe inzichten. Studenten worden opgeleid voor de banen van de toekomst, zodat ontwikkeling van beroepskennis van school en bedrijfsleven met elkaar verweven zijn.

Versnelling door EU-subsidie

sneller uit de corona crisis te helpen. REACT-EU richt zich onder andere op de transitie naar een groene en digitale economie. De ontwikkeling van de hybride leeromgeving in het Innovatie Kwartier Den Bosch draagt hieraan bij.