Hoewel tijdens het evenement alle denkbare disciplines en aspecten van design aan bod komen, ligt de nadruk op experiment, vernieuwing en cross-overs. Bijzondere aandacht gaat jaarlijks uit naar werk en ontwikkeling van jong talent. DDW concentreert zich op het ontwerp van de toekomst en de toekomst van ontwerp. Wij vinden het dan ook erg mooi om te zien dat er in onze SPARK Makers Zone is gewerkt aan projecten en ontwerpen die op de DDW staan. In de voorbereiding hebben we al enkele onderdelen gezien en deze lichten we graag even toe.
Biofold in The Exploded View
In The Exploded View krijgt de bezoeker de mogelijkheden om een toekomst van duurzaam bouwen, wonen en leven te zien en voelen. Onderdeel daarvan is Biofold, design binnenwandbekleding dat parametrisch is ontworpen en is een product van NPSP, Samira Boon, Wolck en Dofactory. Biofold zet afvalstromen om in functionele, zintuiglijke en flexibele producten. Het materiaal is op de Zünd gesneden en bewerkt. Met The Exploded View van Lucas De Man en Pascal Leboucq wordt de circulaire leefomgeving onderzocht en wordt getoond hoe circulair en biobased bouwen een transitie teweeg brengt die leidt tot een herwaardering van wat van waarde is. Het huis is de hele week (16-24 okt.) te zien op Ketelhuisplein in Strijp S en is onderdeel van de World Design Embassies.

SCHOON van Social Label
Op zondag 17 oktober is in ‘the pink house’ de presentatie van de onderwijs-pilot ook onderdeel van de introductie van nieuwe Social Label producten. Design student Farida Bachir Pacha kreeg als stage-opdracht vanuit ontwerpburo Studio Boot om een product te ontwikkelen voor een groep van de creatieve werkplaats Amarant. Geïnspireerd door de keramische afdeling en de kennis van keramiste Olga Pullens heeft Farida haar prototype van de mal eerst in karton uitgewerkt. Daarna is het ontwerp omgezet en als 3D-print bij ons in de Makers Zone gemaakt. Deze 3D-print doet dienst als basismal om de opbergdoosjes SCHOON te kunnen gieten in de Artenzo Creatieve werkplaats.
Meer informatie over de onderwijs pilot
De Reuringdienst
De Reuringdienst heeft een paviljoen ontworpen voor Waag, een Future Lab voor technologie en samenleving. De constructie is een houten skelet dat volledig demonteerbaar is, zodat het op een andere locatie op te bouwen is. Het skelet is opgebouwd uit zes lagen 18 mm multiplex en de vorm doet denken aan een circustent. De constructie is op de Zünd gefreesd. Tijdens de Dutch Design Week is het paviljoen in het Klokgebouw te zien is.
Meer informatie over Come get your future / Make your future