Event

  • Vanaf:
    15 januari 2020 om 14:00
  • Tot:
    15 januari 2020 om 17:00
  • Locatie:
    SPARK Makers Zone

Stichting Fashion Made in Holland (FMiH) is opgericht om het ambacht van kleding maken in Nederland te behouden en stimuleren. Daarmee worden banen in het modevak gecreëerd; zowel voor Nederlandse ontwerpers als naai- en productie-ateliers. FMiH staat voor mode en kleding uit Nederland, gemaakt met respect voor mens en milieu. Kleinschalige productie gaat immers verspilling en milieuverontreiniging tegen.

Innovatieve ideeën in de mode industrie zijn hard nodig. Zolang consumenten goedkope fast fashion blijven omarmen, zullen de misstanden in de productielanden in stand blijven. Niet alleen mensonterend voor de arbeiders die in de industrie werken, maar ook voor het milieu. Door de nadruk te leggen op slow fashion uit eigen land, zullen overproductie, vervuiling en mensonterende banen tot het verleden gaan behoren.

Zowel Nederlandse ontwerpers als naaiateliers krijgen door de samenwerking van stichting FMiH met SPARK Makers zone de gelegenheid om vernieuwende ideeën voor kledingproductie meteen te testen en te onderzoeken. Zowel creatieve als technische kennis worden op deze manier samengebracht. Niet om massaproductie te stimuleren, maar om de kwaliteit en efficiëntie van het kleding maken te verhogen. Op 15 januari is er een introductie over FMiH. De meet-up start om 14.00 uur. Voor meer info: noortje@sparkcampus.nl.